top of page

08/2016 In het hart van de Hoofdstraat in Meppel heeft View 37 haar deuren geopend. View 37 onderscheidt zich met uitsluitend exclusieve labels in de collectie, denk aan Italiaanse topmerken als Genti en Gentiluomo maar ook Armani Jeans, Armani Collectzionni, Kenzo, Parajumpers, Woolrich, 

Hackett, Colmar, Peuterey, Cole Haan, Nubikk en 7 for all Mankind.

 

Bij het ontwerpen van deze winkel heb ik vooral naar de collectie gekeken van View.Kwalitatieve materialen en hoogstaande afwerkingen. Ik was er van overtuigd dat deze winkel een warme, stoere uitstraling moest hebben wat de collectie zou moeten versterken. Een huiselijk gevoel waardoor de drempel om naar binnen te stappen niet al te hoog wordt. 

Dit heb ik vooral gedaan door warme elementen toe te voegen als een onafgewerkte vloer, een ruwe wand als oud detail en een grote plant die zowel met de vloer als met de muur fungeert als een echte eye catcher.

Het plafond heb ik vrij onbewerkt gelaten. Zo zijn alle leidingen en buizen zichtbaar gebleven wat bijdraagt aan de stoere uitstraling. Het plafond heb ik echter wel zwart laten verven waardoor het een geheel wordt.

 

De winkel is opgedeeld in verschillende hoogtes, 3,3 en 4,4 meter, wat door het zwarte plafond wordt geaccentueerd. Het niveau verschil breekt het geheel wat open waardoor het zwart niet als benauwd wordt ervaren.

De wanden heb ik zo clean mogelijk gehouden waardoor de rekken, de vloer, het plafond en de onbewerkte wanden extra opvallen. Alle rekken en tafels zijn op maat gemaakt. De rekken zijn volledig van staal en de tafels zijn een combinatie van eikenhout en staal. De toonbank en de tafels vormen samen de grote en tevens belangrijkste lijn in de winkel. De rekken en de grote bananenplant heb ik met opzet achter in de winkel gesitueerd omdat deze de hoogte versterken die op deze manier al voor in de winkel opgemerkt kan worden. Bekijk de foto’s of loop even naar binnen om de winkel te ervaren!

logo ontwerp hartje.jpg
bottom of page