top of page

12/2017 Het is even na achten. Ik sluit mijn voordeur en loop naar buiten.
De prille ochtendzon volgt mijn gang door de stad, door de straten, langs de huizen. Eenmaal aangekomen op het station grijp ik vrijwel direct naar mijn telefoon.
Ik sluit me het liefst meteen af van alles wat er om me heen gebeurt.
Het station heeft me niets te zeggen. Ik sta stil. Ik wacht.

Even ben ik niet gefixeerd op mijn scherm en kijk om me heen. De anderen zijn net als ik gefocust op hun toestel, een enkeling daargelaten. Hoe het station ook probeert de aandacht te trekken, in de hoofden van de wachtenden speelt er een andere wereld. Een wereld van de digitale snelweg. De oude zekerheden die het station vroeger kende, raken verloren en maken in razend tempo plaats voor een andere beleving van ruimte, Een beleving ver van ons vandaan.

Een groot deel van ons leven heeft zich verplaatst naar deze digitale wereld.
Zij vormt de laag boven op de weerbarstige werkelijkheid van het dagelijks leven en bevrijdt ons uit de grenzen van ruimte en tijd. We kennen deze virtuele wereld heel goed. We zijn er zo langzamerhand mee vertrouwd geraakt. Het is een ervaringswereld die steeds beter wordt vormgegeven. We danken Photoshop voor de mannen en vrouwen die er in de bladen en op het web die er zo begeerlijk mogelijk uitzien.
We zweren bij de dagelijkse functies van onze mobiele telefoon en begeven ons in volledig geklimatiseerde ruimtes.

De relatie met onze omgeving wordt voortdurend bemiddeld door media en techniek.
We willen steeds ‘meer’ en ‘beter’. Daarmee streven we met zijn allen naar de ideale versie van onszelf en onze omgeving. The sky is the limit! De zon staat intussen vol aan de hemel, de bomen staan in bloei maar wij merken het niet eens op.

De beste ingenieurs, wetenschappers, statistici, ontwerpers, kortom duizenden mensen ter wereld zijn dagelijks bezig met de realisatie van onze droomwereld.
De uitweg voor onze dagelijkse sleur?

Deze scriptie gaat over mijzelf als hedendaags wereldburger en toekomstig ontwerper. Het gaat over de positie van de hedendaags ontwerper.
Over de wereld die het station dacht te vertegenwoordigen, maar die zich in een andere werkelijkheid blijkt af te spelen. 'Weg uit de Cloud! Een zoektocht naar geluk in het wonen' 

logo ontwerp hartje.jpg
bottom of page