top of page
conceptbeeld

In 2 X 12 uur ruimte ben ik uit gegaan van een conceptuele ruimte waarmee ik de overgang van een chaotische wereld als een bar, naar een bijna geruisloze wereld als een meditatieve ruimte wil laten zien. Een bar en een meditatieve ruimte. De twee staan in zo'n groot contrast dat het bijna twee antoniemen van elkaar lijken. Bij een bar zijn we op ons hoogte punt, we feesten en proosten op het leven. Wanneer we mediteren, proberen we de balans op te zoeken en wanen we ons in innerlijke rust die wordt versterkt door de ruimte waarin we ons bevinden. 
We wanen ons in een ruimte waarin ons bewustzijn wordt versterkt. Onze geest is op zijn scherpst en dit wordt beïnvloedt door de ruimte. Een ruimte waarin het lichamelijke centraal staat. Ik ben van mening dat ons bewustzijn wordt verscherpt door dat we ons moeten focussen op de ruimte. Deze focus heb ik proberen te verwerken in de weg die de bezoekers moeten afleggen om op het hoogtepunt van meditatie te komen. Via zogeheten 'balansbalken' wanen wij ons een weg naar de top. 

We raken in een flow waarin alles draait om het los laten van. Knopen de doeken los en laten deze onbevangen naar beneden stromen, waarmee de transitie van 2 X 12 uur ruimte wordt geïllustreerd. De doeken vallen langzaam op hun plaats. Er ontstaat een onbepaald landschap waar we in een verlaagd bewustzijn raken. Waarin ons lichaam mag gaan en staan waar we willen. Waar niets ons in de weg staat bij het creëren van onze eigen intieme schelp.

De bovenste foto links, de foto waarin alle doeken zijn opgerold, zien we de meditatieve ruimte. De onderste foto links, laat de bar zien met haar uitgerolde doeken.

De ruimte overkomt ons, het neemt ons mee in haar flow.

bottom of page